lauantai 24. marraskuuta 2007

Ensimmäinen päivä

Ihmettelin tiedonkulun heikkoa tasoa, soitettuani osastolle sain tietää päivämäärän joka oli kuukauden kuluttua. Syy selvisi myöhemmin, vaikka olin kerran päivittänyt kolme vuotta vanhan osoitteen, löytyi se jostain Vaasan keskussairaalan kortistoista, ja juuri se vanha lähetettiin edelleen Tampereelle.

Ihan TAYKS lipeillä on vieraskoti josta sain vuokrattua huoneen, mutta en siellä kauan viihtynyt. Talo oli 60-luvulla rakennettu eikä kalustus ollut juuri nuorempaa mallia. Huoneessani oli sähköpistoke josta puuttui kuori kokonaan. Hengenvaarallista, mutta onhan sairaala ihan lähellä... Parinkympin vuorokausihinta on juuri ja juuri säädyllisen rajamailla, mutta jos siellä käy vain nukkumassa, niin pärjää. Nukuinkin puolet ajasta huoneessa ja puolet osastolla-patjoja löytyy sairaalasta mutta syvää unta ei siellä saa, kertoo nimimerkillä "Univelka".

Ensimmäisenä päivänä kävimme verikokeissa, saimme sängyn mutta sen tärkeämpää ei siellä tehty. Papereita tarkastettiin, allekirjoituksia tarvittiin leikkausta varten ja illalla olimme itäsaksalaisittain stailatussa kämpässäni. Yöksi E meni sairaalaan, aamulla herätys 6.30, olin siellä jo kuuden maissa...

Ei kommentteja: